Bistro Jajo – restauracja po kuchennych rewolucjach Magdy Gessler Oferujemy Państwu białą kuchnię : drób, cielęcinę, dorsza i jaja od kur z wolnego wybiegu przyrządzane na różne sposoby, a także potrawy mączne. Przebojem jest poranna chałka Magdy Gessler z dań głównych Krem czosnkowy oraz Strogonow z kurczaka także przepyszna gicz cielęca, oraz pierś z kaczki.

Od niedawna wzbogaciliśmy menu o dania z makaronu, oraz rewelacyjne burgery. Masło ubijamy sami a przed obiadem serwujemy czekadełka skomponowane z tradycyjnej sałatki jarzynowej i pasty jajecznej według przepisu Magdy Gessler. Schabowy z kością smażymy tradycyjnie na smalcu i podajemy z zasmażaną kapustą według naszej receptury. Wędliny dobieramy z rodzinnej masarni a naszego łososia na plackach ziemniaczanych dostarcza nam niewielka wędzarnia z tradycjami.

Dla najmłodszych gości serwujemy stripsy i nugetsy z kurczaka a ze słodkich dań racuchy babuni oraz naleśniki z jagodami oraz z mascarpone i białą czekolada. Stawiamy na jakość produktów, które sami starannie dobieramy. A każda z potraw jest przygotowywana na świeżo. Nasze smaki i potrawy autoryzowane są w całości przez Magdę Gessler.

Godziny otwarcia:

  • pon-sob 8-22
  • niedz 8-20